Hangop met verse aardbeien en chocolat cookie crumbles

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Hangop met verse aardbeien en chocolat cookie crumbles

Zo simpel maar zo lekker zo lekker kan vers zijn. Na de vraag “wat zullen we voor dessert nemen”, kwam al snel de reactie, die aardbeien met die lekkere kruimeltjes.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram aardbeien
  • 1 liter volle Yoghurt
  • 2 chocolate chip cookies

Eén avond van te voren, zet ik vaak de spullen voor de hangop al klaar, je hebt er geen om kijken naar en het resultaat is een geweldig romig substantie wat zo heerlijk is.
Zet een kom klaar met daar op de zeef, vouw de schone theedoek in de zeef en schenk hier in de yoghurt. Laat dit de hele nacht afgedekt staan.

Het vocht loopt uit de yoghurt en druipt in de kom, in de thee doek blijft een heerlijke dikke room achter, Hangop. Was de aardbeien en leg 4 terzijde voor de op maak van je dessert, de rest van de aardbeien ontkroon ik en 250 gram hier van pureer ik met de staafmixer in een kom de overige aardbeien snijd ik stukjes. De koekjes verkruimel ik grof.

Het glas op maken:

Ik schep in ieder glas een eetlepel aardbeipuree, daar op 1 tot 2 eetlepels hangop, hier op wat verse aardbeien en vervolgens weer wat hangop en als laatste de crumble.

Als je grote glazen gebruikt kun je meerdere lagen maken. Bouw dan steeds het zelfde op:
hang op met aardbeien

  • aardbei puree
  • hangop
  • aardbeien
  • aardbeipuree
  • hangop
  • aardbeien
  • hangop
  • de crumble`s on top

Leg boven op ieder glas de achtergebleven aardbeien en je hebt een heel lekker dessert.

Serveertips
Ik gebruik in dit recept geen extra suiker om dat ik de aardbeien heerlijk vind, mocht je dit toch willen kun je eventueel wat suiker of honing naar smaak aan de hangop toevoegen

Tevens is dit ook heel goed te varieren met andere soorten seizoensfruit, meloen, aalbessen, bosfruit ,mango ,frambozen, passievrucht ect.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Toetjes

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety