Crumble lijkt wel een toverwoord. Iedereen wordt blij van een goede crumble als dessert. Deze crumble kun je altijd serveren, ook als er ’s winters wat minder fruit beschikbaar is. Serveer mij een bolletje ijs en je dessert is echt helemaal af!
- 200 gram bloem
- 125 gram fijne tafelsuiker
- 80 gram fijngehakte noten (walnoten of hazelnoten)
- 100 gram boter, in kleine klontjes
Voor de vulling:
- 300 gram rijpe verse ananas, in stukjes
- 75-100 gram fijne tafelsuiker
- snufje nootmuskaat
- merg uit 1 vanillestokje
- 2 bananen, in plakjes
- 2 rijpe peren, geschild, in stukjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Deeg: meng de bloem met de suiker en de noten. Roer de klontjes boter erdoor en verdeel de boter er met de vingertoppen door tot het deeg een fijne kruimelige structuur heeft.
Vulling: meng de ananas met de suiker, nootmuskaat en vanillemerg. Leg de plakjes banaan in de ovenschaal en verdeel hierover de stukjes peer en het ananasmengsel. Strooi het kruimelige deeg erover en druk dit iets aan. Bak de crumble circa 30 minuten in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is.