Tiramisu

Tiramisu

Bij een Italiaanse maaltijd hoort net als in elk Italiaans restaurant een heerlijke traditionele tiramisu. Lange vingers, mascarpone, eieren, cacao, het is de basis voor dit Italiaanse dessert. Bij Lekker Tafelen vindt u het recept zoals een Italiaanse mamma dat ook maakt.

 

  • 1 pak lange vingers
  • 3 zakjes espresso instantkoffie
  • 3 eetlepels amaretto
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • cacao
  • lage rechthoekige ovenschaal

Los de espressokoffie op met een flinke kop heet water. Vermeng de koffie met de amaretto. Doop de lange vingers hier voorzichtig in en bedek de bodem van de schaal. Leg de gesuikerde kant van de lange vingers naar boven.

Klop de eierdooiers met de witte basterdsuiker luchtig boven een pan heet water. Klop eerst de eiwitten en dan de slagroom stijf. Klop de mascarpone los. Klop de eierdooiers en de stijfgeklopte slagroom door de mascarpone en spatel de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door. Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers. Hierop komt nog een laag in koffie gedoopte lange vingers en hierover weer de rest van het mascarpone mengsel. Schaal afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur, maar liefst een dag in de koelkast zetten. Vlak voor serveren met cacao bestrooien.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



3 comments

Schrijf een reactie
  1. Ada
    Ada 19 december, 2012, 22:29

    voor hoeveel personen is deze tiramisu?

    Reply this comment
  2. Jannie
    Jannie 9 maart, 2012, 12:48

    Ben gek op Tiramisu, heb het zelf nog nooit gemaakt maar daar gaat verandering in komen. Heb nu een recept dus deze ga ik uit proberen.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*