Tiramisu

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Tiramisu

Bij een Italiaanse maaltijd hoort net als in elk Italiaans restaurant een heerlijke traditionele tiramisu. Lange vingers, mascarpone, eieren, cacao, het is de basis voor dit Italiaanse dessert. Bij Lekker Tafelen vindt u het recept zoals een Italiaanse mamma dat ook maakt.

 

  • 1 pak lange vingers
  • 3 zakjes espresso instantkoffie
  • 3 eetlepels amaretto
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • cacao
  • lage rechthoekige ovenschaal

Los de espressokoffie op met een flinke kop heet water. Vermeng de koffie met de amaretto. Doop de lange vingers hier voorzichtig in en bedek de bodem van de schaal. Leg de gesuikerde kant van de lange vingers naar boven.

Klop de eierdooiers met de witte basterdsuiker luchtig boven een pan heet water. Klop eerst de eiwitten en dan de slagroom stijf. Klop de mascarpone los. Klop de eierdooiers en de stijfgeklopte slagroom door de mascarpone en spatel de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door. Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers. Hierop komt nog een laag in koffie gedoopte lange vingers en hierover weer de rest van het mascarpone mengsel. Schaal afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur, maar liefst een dag in de koelkast zetten. Vlak voor serveren met cacao bestrooien.


3 Reacties

  1. Ada 22:29, dec 19, 2012

    voor hoeveel personen is deze tiramisu?

    Reageer op deze reactie
    • admin Auteur 22:34, dec 19, 2012

      Al onze recepten zijn geschreven voor 4 personen Ada. Tenzij het er nadrukkelijk bij vermeld is.

      Reageer op deze reactie
  2. Jannie 12:48, mrt 09, 2012

    Ben gek op Tiramisu, heb het zelf nog nooit gemaakt maar daar gaat verandering in komen. Heb nu een recept dus deze ga ik uit proberen.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Upside down rabarbertaart

Upside down rabarbertaart   0

Upside down  rabarbertaart Heerlijk, het rabarber seizoen is weer begonnen. Ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar recepten die niet te moeilijk zijn om te maken maar [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety