Vers zomerfruit. Dat is gezond genieten van de zomer. In dit recept gaan we eens aan de slag met verse perziken in een overbekende tiramisu
- 250 gram bitterkoekjes
- 2 dl amaretto
- 4 perziken
- 1/4 liter slagroom
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- kaneel
- 500 gram mascarpone
- 20 gram amandelsnippers
- cacaopoeder of geraspte chocolade
- poedersuiker
Bitterkoekjes onderin glazen schaal leggen. 1 ½ dl. amaretto erover schenken. Perzikschijfjes erover verdelen. Slagroom stijfkloppen met suiker en restant van de amaretto. Mascarpone vermengen met ½ tl kaneel en vanillesuiker. Slagroom voorzichtig door de door mascarpone spatelen en over de perziken verdelen. In droge koekenpan amandelsnippers roosteren. Tiramisu bestrooien met amandelen en geraspte chocolade Minimaal 4 uur opstijven.
Voor hoeveel personen is dit recept?
Voor 4 personen Kim