Tiramisu van bitterkoekjes met perziken

Vers zomerfruit. Dat is gezond genieten van de zomer. In dit recept gaan we eens aan de slag met verse perziken in een overbekende tiramisu

  • 250 gram bitterkoekjes
  • 2 dl amaretto
  • 4 perziken
  • 1/4 liter slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • 500 gram mascarpone
  • 20 gram amandelsnippers
  • cacaopoeder of geraspte chocolade
  • poedersuiker

Bitterkoekjes onderin glazen schaal leggen. 1 ½ dl. amaretto erover schenken. Perzikschijfjes erover verdelen. Slagroom stijfkloppen met suiker en restant van de amaretto. Mascarpone vermengen met ½ tl kaneel en vanillesuiker. Slagroom voorzichtig door de door mascarpone spatelen en over de perziken verdelen. In droge koekenpan amandelsnippers roosteren. Tiramisu bestrooien met amandelen en geraspte chocolade Minimaal 4 uur opstijven.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

2 comments

Schrijf een reactie
  1. Kim
    Kim 28 november, 2013, 15:42

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...