Tagliatelle met spinazie en vers gegrilde zalm

Tagliatelle met spinazie en vers gegrilde zalm

Binnen een half uur zet je deze verse, kleurrijke en smakelijke pasta op tafel. Het is gezond, het is lekker en je doet je gasten er echt een plezier mee. Weer eens wat anders als de pakjes macaroni toch?

tagliatellespinaziezalm

  • 500 gram gekookte tagliatelle
  • 450 gram verse spinazie
  • 400 gram zalmfilet, zonder huid
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • (zee)zout en peper
  • nootmuskaat
  • citroenpeper
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 4 schijven citroen

Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe. en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Neem je verse tagliatelle uit het koelschap? Dan zijn 2 minuutjes in het hete water voldoende.
Was de zalm, dep deze droog en halveer in de lengte. Snijd de helften in kleine stukjes en strooi er wat grof (zee)zout over.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grillpan. Bak daarin de zalm aan elke kant 1 a 2 minuten. Breng op smaak met de citroenpeper.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin ui en knoflook even aan. Voeg de spinazie toe en laat deze even meeslinken. Heeft maar heel kort nodig. Breng de spinazie op smaak met bouillonpoeder, zout, peper en nootmuskaat. Giet de pasta af, meng de spinazie erdoor en serveer met de stukken zalm en de citroen.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*