Tagliatelle met spinazie en vers gegrilde zalm

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Tagliatelle met spinazie en vers gegrilde zalm

Binnen een half uur zet je deze verse, kleurrijke en smakelijke pasta op tafel. Het is gezond, het is lekker en je doet je gasten er echt een plezier mee. Weer eens wat anders als de pakjes macaroni toch?

tagliatellespinaziezalm

  • 500 gram gekookte tagliatelle
  • 450 gram verse spinazie
  • 400 gram zalmfilet, zonder huid
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • (zee)zout en peper
  • nootmuskaat
  • citroenpeper
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 4 schijven citroen

Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe. en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Neem je verse tagliatelle uit het koelschap? Dan zijn 2 minuutjes in het hete water voldoende.
Was de zalm, dep deze droog en halveer in de lengte. Snijd de helften in kleine stukjes en strooi er wat grof (zee)zout over.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grillpan. Bak daarin de zalm aan elke kant 1 a 2 minuten. Breng op smaak met de citroenpeper.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin ui en knoflook even aan. Voeg de spinazie toe en laat deze even meeslinken. Heeft maar heel kort nodig. Breng de spinazie op smaak met bouillonpoeder, zout, peper en nootmuskaat. Giet de pasta af, meng de spinazie erdoor en serveer met de stukken zalm en de citroen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety