Weer zo’n heerlijk dagrecept met volop verse ingrediënten. De smaken zijn prachtig in balans en dit pastagerecht heb je ook nog eens snel op tafel staan.
- 400 gram tagliatelle
- 200 gram parmaham
- 1 kg verse spinazie
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper naar eigen smaak
- 10 gekneusde rode peperkorrels
- versgemalen nootmuskaat
De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing. De plakken parmaham in langwerpige dunne stukken snijden en in een koekpan met 1 eetlepel olijfolie uitbakken. Daarna op keukenpapier laten uitlekken en deppen. Gebruik dezelfde pan en gebruik weer 1 eetlepel olijfolie en fruit langzaam de uitgeperste knoflook, niet bakken! Voeg de verse spinazie toe en warm onder voortdurend omscheppen even mee. Breng dit op smaak met de versgemalen nootmuskaat, peper en zout. Voeg daarna de gekneusde rode peperkorrels toe. Laat nog 3 à 4 minuten op de warmtebron staan en roer om. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en daarna de spinazie en als laatste de uitgebakken parmaham erover verdelen. Serveer er grofgeschaafde parmezaanse kaas bij!