Hoofdgerecht voor 4 personen
- 300 gram tagliatelle (kant en klaar uit de koeling)
- 1-2 eetlepels sojasaus
- zout en versgemalen peper
- 400 gram kipfilet (in reepjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 sjalotjes (in vieren)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 350 gram broccoli (in roosjes)
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 1/2 deciliter kippenbouillon (van tablet)
- 1 eetlepel tomatenpuree
Kook de tagliatelle in ruim kokend water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en laat kort uitlekken. Breng de pasta op smaak met sojasaus en peper. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de sjalotten en de paprikareepjes toe en bak nog ca. 1 minuut. Roerbak vervolgens de broccoli ca. 1 minuut mee en voeg de bouillon en tomatenpuree toe. Laat alles ca. 5 minuten, zachtjes koken. Af en toe even omscheppen. Rooster de sesamzaadjes ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Schep de pasta door het kip-broccoli mengsel en bestrooi het met de sesamzaadjes.