Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Hou jij ook zo van gegrilde groenten? Deze pasta zit er vol mee. Heb je geen grillpan of is het geen weer om te barbecueën je kunt de groenten ook gewoon in een pan bakken hoor. Al mis ik dan wel de roostersmaak en die leuke streepjes. De groenten strijk ik voor ik ze gril in met een heerlijke kruiden olie. Zo krijgen ze een lekkere kruidige smaak, het recept voor de kruidenolie vind je hier. Meestal serveer ik bij pasta gerechten een kom sla. Ik ben nou eenmaal een groente eter. Maar deze pasta zit zo vol groenten dat ik het hierbij achterwege laat, maar het mag natuurlijk altijd.

voor 4 personen:

  • 1 portie kruidenolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode punt paprika’s
  • 200 gram champignons
  • 6 pittige kalkoenworstjes of andere kruidige worstjes
  • 4 eetlepels gezeefde tomaten
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 lente ui
  • 250 gram verse tagliatelle

Snij de courgette, aubergine en champignons in grove plakken en bestrijk ze met kruidenolie. Snij de paprika in grove stukken. Grill deze op de barbecue of in een grillpan . Begin met de courgette en dan de aubergine. Dit omdat de aubergine makkelijker blijft plakken en de grill al heet en ietwat vettig is als je de courgette eerst doet. Doe als laatste de paprika. Leg alles op een bord om later toe te voegen. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.

Snij de worstjes in stukjes en bak deze zonder olie of boter in een hete pan, voeg er de in geoliede champignons aan toe en bak deze een paar minuutjes. Voeg er de gezeefde tomaten aan toe en warm even goed door. Snij nu de groenten in grove repen en voeg deze samen met de doorgesneden kerstomaatjes aan het vleesmengsel toe. Snij de lente ui in ringen. Schep pasta op het bord en verdeel het groenten/vleesmengsel over de pasta, garneer af met lente-ui.

Tafel lekker.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Connie Derks

Connie Derks

Bakken zit me in het bloed, ik werk als banketbakker en thuis ben ik veel in mijn keuken te vinden om daar de lekkerste baksels en gerechten te bereiden.

Je las: Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*