Tagliatelle met andijvie en rode ui

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Een herfstachtige combinatie van smaken. Verse andijvie (voorgesneden) met nieuwe oogst rode uien en tagliatelle. Om de herfst compleet te maken doen we er lekker hazelnootjes bij.

  • 1 zak gesneden andijvie (400 g)
  • 3 rode uien, in partjes
  • 75 gram hazelnoten
  • 300 gram tagliatelle
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat

Verwarm de ovengrill voor. Schep de ui in een bakblik om met de balsamicoazijn, de suiker en 2 eetlepels olijfolie en strooi er (grof zee)zout en (versgemalen zwarte) peper over. Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in 15-20 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de andijvie in 3-4 minuten beetgaar. Breng de groente op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze even afkoelen en hak ze grof. Giet de pappardelle af en schep de pasta door de andijvie in de wok. Meng alles goed en verdeel de pasta met groente over 4 warme diepe borden. Verdeel de geroosterde ui en de hazelnoten erover.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety