Tagliatelle met andijvie en rode ui

Een herfstachtige combinatie van smaken. Verse andijvie (voorgesneden) met nieuwe oogst rode uien en tagliatelle. Om de herfst compleet te maken doen we er lekker hazelnootjes bij.

  • 1 zak gesneden andijvie (400 g)
  • 3 rode uien, in partjes
  • 75 gram hazelnoten
  • 300 gram tagliatelle
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • nootmuskaat

Verwarm de ovengrill voor. Schep de ui in een bakblik om met de balsamicoazijn, de suiker en 2 eetlepels olijfolie en strooi er (grof zee)zout en (versgemalen zwarte) peper over. Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in 15-20 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de andijvie in 3-4 minuten beetgaar. Breng de groente op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze even afkoelen en hak ze grof. Giet de pappardelle af en schep de pasta door de andijvie in de wok. Meng alles goed en verdeel de pasta met groente over 4 warme diepe borden. Verdeel de geroosterde ui en de hazelnoten erover.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*