Supersimpel genieten van Hollandse kersen

Supersimpel genieten van Hollandse kersen

Koken met kersen is iets wat niet bij iedereen in zijn of haar woordenboek staat. Die eet je toch vanuit je tuinstoel? Klopt, dat is Hollands genieten. Toch kun je ook zonder te koken heerlijk genieten van een spectaculair kersentoetje of tussendoortje. Je 2 ons fruit haal je zo wel hoor en de slagroom moet je dan maar op de koop toenemen. Het is tenslotte maar kort kersentijd.

Neem een paar royale glazen. Vul ze met verse, ontpitte kersen. Giet er wat rood fruitsap bij zodat ze voor 3/4 onder staan. Schep er vervolgens een flinke lepel citroencrème (recept hieronder) op en garneer met wat geraspte citroenschil en een takje citroenmelisse.

Zo maak je de citroencrème:

  • 2,25 deciliter slagroom
  • 1,75 deciliter kwark
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 5 eetlepels lemoncurd (een soort citroenjam )

Doe de slagroom en de kwark in een kom en klop tot een lobbig mengsel dat zijn vorm behoudt. Meng de citroenschil erdoor. Spatel de lemon curd er met een metalen lepel licht door, zodat een marmereffect ontstaat. Zo eenvoudig is dat.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*