Stoofpeertjes met boerenjongens

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Toen ik bij een fruitboerderij dat grote bord “stoofpeertjes te koop” zag staan besloot ik een flinke zak te gaan halen. Geholpen door een leuke boeren jongen bracht me dit op het volgende idee:

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 1 1/2 deciliter rode bessensap
  • 3 deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gram honing
  • 1/2 citroen
  • bruine suiker
  • 2 1/2 deciliter boerenjongens

Schil de stoofpeertjes, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Doe de peren in een grote pan en voeg er de wijn, de bessensap, de vanille suiker, de honing, de 1/2 citroen, de boerenjongens en het kaneelstokje aan toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de peertjes in ca. 2 1/2 uur gaar stoven. Voeg eventueel wat bruine suiker (naar smaak) toe. Zet ze koel weg en serveer de stoofpeertjes de volgende dag.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety