Stomende pakketjes uit de oven – De ene dag heb je meer tijd dan de andere dag, maar je wilt wel iedere dag lekker eten. Deze stomende pakketjes uit de oven kun je klaarmaken op een tijdstip waarop je wel tijd hebt. En ’s avonds hoef je het dan alleen maar uit de koelkast te pakken en in de oven te leggen. Hoe goed klinkt dat?
In deze pakketjes kun je eigenlijk wel alles stoppen wat je lekker vindt, en – zoals gezegd – je kunt ze nog eens van tevoren klaar maken ook. En mocht je nu vleeseters, viseters of vegetariërs in huis hebben dan is dat ook geen probleem: je vult ieder pakketje met andere groenten, vlees of vis en zet gewoon de naam van de eter er op. Zo simpel is het.
Stomende pakketjes uit de oven
- Chinese kool
- Bosuitjes
- Rode peper
- Prei
- Knoflook
- Gember
- Wortel
- Venkel
- Sojasaus
- Peperolie
- Vissaus
- Kipfilet
- Aluminiumfolie
Snijd de gember en knoflook ragfijn. Maak in een grote kom een dressing van de sojasaus, peperolie, vissaus, gember en knoflook. Snijd de Chinese kool, bosuitjes, rode peper, prei, wortel en venkel in dunne ringen danwel plakjes en voeg dit toe aan de dressing, Schep het geheel even goed door en zet het even weg terwijl je de pakketjes maakt.
Neem per pakketje ongeveer 1 meter aluminiumfolie en vouw dit dubbel. Vanaf de vouw sla je het nog een keer dubbel. Sla dan een zijkant twee keer om en daarna de andere kant. Nu heb je bovenin een opening en ziet het er uit als een envelop zonder flapje.
Schep in iedere “envelop” wat van het groentenmengsel. Indien er vleeseters zijn: leg een halve (of hele) kipfilet bovenop de groenten, voor de visliefhebbers neem je een stuk kabeljauwfilet en leg je bovenop de groenten. Als alle pakketjes gevuld zijn en je hebt nog wat van de dressing over dan giet je dat nu bij alle pakketjes. Daarna vouw je de pakketjes dicht door de bovenkant weer twee keer om te slaan.
Wanneer je dus verschillende pakketjes hebt gemaakt kun je de naam van de eter er op schrijven, zodat je nog weet wat voor wie is wanneer je het uit de oven haalt.
De pakketjes moeten ongeveer 25 minuten in een oven van 200°C. Erbij serveer je heerlijk geurende pandanrijst of uiterst smakelijke jasmijnrijst. En of je nu vlees of vis eet; een partje limoen erbij is altijd lekker met rijstgerechten.
Hoe de rijst nooit mislukt? Zet de waterkoker of de fluitketel aan. Doe 1 kop rijst en twee koppen heet water in een pan, roer eenmaal door, deksel op de pan, middelhoog vuur en 15 minuten later heb je heerlijke rijst.