Strawberry Shakes
Gezond genieten van de heerlijkste aardbeidranken die heel eenvoudig zelf zijn te maken
Ingrediënten:
- melk
- yoghurt
- Hollandse aardbeien
- Extra nodig: blender
Bereiding:
Ontkroon de aardbeien en halveer deze.
Voor een aardbeienmelk:
Schenk de melk in de blender en voeg de aardbeien toe. Even pureren en mengen en klaar is de melk!
Voor een aardbeiendrinkyoghurt:
Schenk de yoghurt en wat melk in de blender en voeg de aardbeien toe. Even pureren en mengen en klaar is de yoghurt!
Verrassend dat ik geen hoeveelheden noem in dit recept? Nee hoor! De beste melk of drinkyoghurt maak je gewoon naar eigen smaak. Bepaal dus zelf hoeveel melk, yoghurt en aardbeien je toevoegt. De één drinkt het graag wat zoeter, de ander juist niet. Mijn ideale mix? Een halve liter yoghurt, een kwart liter melk en 500 gram heerlijke zoete Hollandse aardbeien. Genieten!
Tip: Weet je dat deze aardbeienshakes ook super leuk zijn als traktatie? Daar was een gezellige groep 6 het unaniem over eens. Leuke kleine glaasjes, mini rietjes erin en natuurlijk een aardbei aan een leuke prikker. “Té vet!”, aldus groep 6. En vet is in deze betekenis juist heel gezond!
Tip: Serveer deze coole shakes uiteraard wel gekoeld. En inderdaad: suiker toevoegen is niet nodig!
Waanzinnige wafels
Voor een romantisch ontbijt of misschien zelfs wel een spectaculair dessert
Ingrediënten voor 8-10 wafels (afhankelijk van grootte wafelijzer)
1 bekertje crème fraîche (200 ml)
1 bekertje sour cream (125 ml)
100 gram witte basterdsuiker
zest van 1 citroen
snufje zout
3 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
200-225 gram patent tarwebloem of patisseriebloem
1 theelepel bakpoeder
Hollandse aardbeien
roomboter
optioneel: munt uit eigen tuin of pot
Extra benodigd: een wafelijzer of een tosti-ijzer met wafel inzet plaatjes
Bereiding:
Doe de crème fraîche, de sour cream, de basterdsuiker, zest en het snufje zout in een kom en klop dit met de mixer of garde tot een luchtig mengsel.
Houd 4 eetlepels crème fraîche achter en meng door de rest één voor één de eieren. Klop het goed tot een mooi egaal mengsel.
Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder.
Zet de mixer uit (wanneer je deze gebruikt) en zeef nu beetje bij beetje het bloemmengsel boven het eiermengsel. Schep telkens met behulp van een spatel het bloemmengsel door het eiermengsel. Zorg dat het goed gemengd is voor je de volgende schep bloem toevoegt. Het beslag moet uiteindelijk iets dikker zijn dan pannenkoeken beslag.
Het bakken:
Verwarm het wafelijzer en smeer alle wafelvormen goed in met wat roomboter. Zo krijg je de wafel er goed uit.
Schep –wanneer het ijzer goed op temperatuur is- een soeplepel beslag op de vormen en klap het ijzer dicht.
Bak de wafel(s) nu goudbruin. Dit gaat heel snel, in enkele minuten is de wafel klaar.
Haal de wafel(s) met behulp van een houten spatel uit de vorm en leg ze op een schaal.
Maak ondertussen de aardbeien schoon en verdeel deze over de wafels. Serveer met het achtergehouden crème fraîche / sour cream mengsel en eventueel wat verse munt, natuurlijk uit eigen tuin of pot.
Zest is geraspte citrusschil. Voor het raspen van een citroen of sinaasappel zijn speciale raspjes of zogenaamde trekkertjes verkrijgbaar. Was de schil goed voor het raspen en gebruik citroenen zonder waslaagje op de schil.
Tip: Voor een spectaculair dessert kun je de wafels ook serveren met roomijs. Bedek één wafel met ijs en leg er een tweede wafel op. Snijd de wafels nu doormidden en bedek ze met Hollandse aardbeien. Nog even bestrooien met poedersuiker en voor een extra feestelijk detail steek je er wat sterretjes in.
Tip: Teveel wafels gemaakt om in één keer op te eten? Verpak ze dan in folie en verwarm ze de volgende dag een paar minuten in de oven.
<< Start je dag met Hollandse aardbeien! ©>>