Stamppot van broccoli met pesto en tomaat

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Stamppot van broccoli met pesto en tomaat


  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 4 tomaten
  • 100 gram rauwe ham
  • 100 gram gekookte ham
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1 deciliter melk

Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een pan met een flinke bodem water en een beetje zout in

25 minuten gaar. Snijd de broccoli, zowel de stronk als de roosjes, in kleine stukken. Kook de broccoli in een bodem

water met een klein beetje zout in ongeveer 5 minuten gaar en spoel het in een vergiet af met koud water. Ontvel de

tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Warm de melk in een (steel)pannetje op. Giet de aardappels af en Schep er de pesto en de melk doorheen, zodat er een smeuïge massa ontstaat. Schep de broccoli erdoor en warm het geheel nog eens op. Snijd ondertussen de ham in reepjes en voeg deze op het laatst toe, samen met de tomaat. Naar eigen smaak peper en zout toevoegen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety