Stamppot spruitjes

Stamppot spruitjes

Spruiten hoef je niet altijd alleen gekookt te serveren met nootmuskaat. Het is net zo lekker om er een stamppotje van te maken. Serveer de stamppot als een timbaaltje op je bord en het ziet er ook nog eens leuk uit.

stamppot-spruitjesGebruik hiervoor:

  • 1 kilo (licht) kruimige aardappelen
  • 750 gram spruitjes
  • 2 dl. melk

Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Zet de aardappels en spruitjes op in een pan met een flinke bodem water en voeg een klein beetje zout toe. Laat ze in ongeveer 25 minuten gaar worden en giet de hele boel af. Breng in een (steel)pannetje de melk aan de kook en stam ondertussen de aardappels en spruitjes fijn tot één geheel. Schenk de melk er uiteindelijk door en roer het tot erdoor tot er een smeuïge massa ontstaat. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Tipje van het huis

Een erg lekker alternatief is om aan deze stamppot een beetje kruidenkaas toe te voegen. Deze moet je dan samen met de melk aan de kook brengen en er ook samen met de melk doorheen roeren. Gebruik hiervoor 200 gram kruidenkaas.

Probeer ook eens een salade van spruitjes of een spruitjesschotel uit de oven.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*