Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Stamppot spruitjes is meer dan alleen aardappels, spruitjes en een stamper. Je hebt ongetwijfeld iets in je koelkast liggen dat je stamppot bijzonder maakt. Dat ene ingrediënt kan er heel veel toe doen. In onderstaand recept zul je misschien een beetje verbaasd zijn over de combinaties. Deze stamppot kun je prima serveren als je vrienden komen eten. Echt niemand zal je aanvallen op je keuze om spruitjes op tafel te zetten. De doorgewinterde spruitenliefhebber zal er ook zeker van smullen. Kies er een rode en robuuste Franse wijn bij.

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

  • 800 gram spruitjes
  • 1 kilo aardappelen (kies een kruimige aardappel!)
  • 300 gram katenspek
  • 200 gram zachte geitenkaas (komijnekaas kan ook)
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 dl. melk
  • 25 gram boter
  • zout, peper
  • Optioneel: Cashewnoten

Stamppot spruiten met geitenkaas rozijnen en spek

Maak de spruitjes schoon en was ze. (Snijd ze aan de onderkant kruislings in voor een gelijkmatige en snellere garing). Kook de spruiten in royaal water in ca. 15 minuten gaar en giet ze af. Schil de aardappelen en was ze. Kook de aardappelen in ca. 18 minuten gaar en giet ze af.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het katenspek in ca. 3 minuten knapperig. Klop de eieren los met de geitenkaas. Verwarm de oven voor op de grill stand. Pureer de aardappelen en verkruimel 3/4 deel van het katenspek erboven. Meng de puree met de spruiten, warme melk, bakvet en de rozijnen. Je hoeft de rozijnen van te voren niet te wellen! Schep de helft van het eimengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de stamppot in de ovenschaal en verdeel de rest van het eimengsel erover. Laat de spruitjes stamppot boven in de oven in ca. 6 minuten gratineren. Garneer met de rest van het katenspek en strooi er eventueel wat cashewnoten over.

Tafel lekker!


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*