Spruitjes uit de oven met spekjes en champignons


Een verrukkelijke hartige schotel met spruitjes. Zo leert iedereen spruitjes eten.

    • 750 gram schoongemaakte spruitjes

spruitjes

  • zout
  • 75 gram ontbijtspek (dobbelsteentjes)
  • 250 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 1 dl slagroom
  • peper
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook de spruitjes in ca. 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Bak in een koekenpan de spekblokjes lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend ca. 2 minuten mee. Vet een ovenschaal in. Meng de spruitjes met het champignon-spekmengsel en de slagroom. Breng het geheel op smaak met zout en peper, doe het over in de ovenschaal en strooi de gerapste kaas erover. Zet het gerecht ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht een lichtbruin korstje gekregen heeft. Serveer het gerecht met aardappelpuree en sudderlapjes.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
hoofdgerechtenovenovenschotelzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*