- 500 gram schoongemaakte spruiten
- 200 gram kipfilet (vleeswaren) in 2 plakken van 100 gram
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 bosje provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn en peterselie)
- 12 lange bieslooksprieten
- 1 stuk groen van een prei
- 8 deciliter kippenbouillon
- 2 deciliter slagroom
- 1 eidooier
- 1 eetlepel olijfolie
Wikkel het bosje Provençaalse kruiden in het groen van een prei. Bind dit boeketje vast met wat keukengaren. Snijd de plakken kipfilet in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een brede soeppan, fruit de ui en de knoflook zacht, maar niet bruin.
Roer de spruiten erdoor en laat ze een minuut of 5 zachtjes meebakken. Schenk de bouillon in de pan en leg het kruidenboeket erin. Laat de spruitjes in ca. 25 minuten zachtjes gaar koken met het deksel op de pan. Verwijder het kruidenboeket, pureer de soep met een staafmixer, in de blender of in een keukenmachine. Roer de blokje kipfilet erdoor en laat ze even warm worden in de soep. Roer de eidooier los met de slagroom en roer het geheel door de soep. Laat de soep zachtjes binden, maar pas op dat de soep niet meer kookt.