Spinazie basilicum salade met parmaham

Spinazie basilicum salade met parmaham

Zijn het wel blokjes? Dan heb je het over diepvries spinazie. Ja, erg populair, want het is zo lekker makkelijk, en schijnt ook nog heel gezond te zijn. Promotiebureau’s buitelen over elkaar heen om jou dat te vertellen. Maar als ik zo’n blokje naast een vergiet verse spinazieblaadjes leg lijkt het in de verste verte niet meer op elkaar. Ik wil graag nog genieten van wat moedertje natuur ons biedt, en dat brengt me tot deze verrukkelijke salade. Daar doen we dan ook nog verse basilicum blaadjes in, vers geknipt van mijn eigen basilicumplant in het keukenraam.

  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram parmaham, liefst een stukje
  • 1/4 ciabatta
  • 2 eetlepels citroenolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bos verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de parmaham in blokjes en leg op bakpapier in de oven. In 10 minuten is deze heerlijk krokant. Plakjes parmaham kan ook, halveer deze dan om niet te laten overheersen in de salade. Snijd het brood in grove dobbelstenen en meng met de citroenolie en de knoflook. Verhit een koekenpan op half hoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 minuten bruin en krokant. Schep de spinazie en de basilicum om met de olijfolie en breng op smaak met zout (liefst grof zeezout) en peper. Doe over op een bord of saladeschaal en verdeel de croutons en de krokant gebakken parmaham over de salade.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
basilicumherfstmakkelijkparmahamsaladespinazie
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...