oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Sperziebonensalade met walnoten

450 gr sperziebonen
2 eetlepels gehakte walnoten
1 kleine ui
1 knoflookteen
4 eetlepels Parmezaanse kaas krullen
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn azijn
Zout en peper
2 theelepels dragon

In een pan water met zout de sperziebonen beetgaar koken in ± 10 minuten. Bonen afgieten en goed naspoelen met koud water zodat ze niet verder garen. De ui pellen en fijnhakken, knoflookteen pellen en fijnhakken. Bonen, ui en knoflook door elkaar mengen en koel weg zetten tot gebruik.

Walnoten fijnhakken en in een droge koekenpan roosteren. Klop een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper. Roer hier de dragon doorheen. Schenk de dressing over de salade en zet deze koel weg toe gebruik.

Haal de bonensalade 10 minuten voor het serveren uit de koelkast. Schep de bonensalade in een grote schaal of ik kleine slaschaaltjes. Strooi hier de geroosterde walnoten overheen en garneer waf met krullen Parmezaanse kaas.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
azijndressingParmezaanse kaassaladesperziebonenwalnotenzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*