Bijgerecht / salade voor 4 personen
- 300 gram sperziebonen
- 1 kleine venkelknol
- 1 teentje knoflook
- peper, zout
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ eetlepel mosterd
- ½ eetlepel honing of wat suiker
Sperziebonen schoonmaken en in water met wat zout beetgaar koken in ± 10 minuten. Van venkel de buitenste “rokken” verwijderen. Van onderen een plak afsnijden en de bovenste stelen afsnijden. Het venkelgroen nog even bewaren. Snij de venkel in hele kleine blokjes. Pel en pers het teentje knoflook. Roer een dressing van de knoflook, peper, zout, olie, azijn. mayonaise, mosterd en honing of suiker
Roer de blokjes venkel en de nog warme sperziebonen door de dressing. Hak het venkelgroen fijn en roer dit ook door de salade.
Laat de salade geruime tijd goed intrekken op een koele plaats.