Iedereen kent wel de asperges met een verkruimelt eitje. Wist je dat die eitjes ook lekker zijn als je boontjes serveert. Maak er een romige saus van met ei en verse bieslook. Je sperzieboontjes krijgen dan een heel andere dimensie.
- 800 gram sperziebonen
voor de saus
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 0,5 liter runderbouillon (van 1 tablet)
- zout en nootmuskaat
- 3 hardgekookte eieren
- bosje bieslook
- eventueel een beetje appelsap
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Maak de bonen schoon en kook deze in ca. 20 minuten gaar, Bonen in een voorverwarmde schaal doen.
Voor de saus: de boter verhitten, bloem erdoor roeren en na ca 3 minuten de bouillon er langzaam bijgieten. Doe er zout, en nootmuskaat bij. Eventueel nog wat appelsap als de saus te dik is.
Hardgekookte eieren in stukjes snijden, bieslook hakken en beide door de saus roeren. Over de sperziebonen verdelen en direct serveren.