Speculaasschuim van eiwitten – No waste
Eiwitten over in de Sinterklaastijd? Niet weggooien! Ikzelf had ze over omdat ik een crème brulée van marsepein had gemaakt. Ook heel erg lekker – maar dat terzijde. Overweeg de eiwitten te benutten om er een heerlijke speculaasschuim van te maken (of schuimpjes natuurlijk). Het is niet moeilijk en heel lekker. Ik maakte een grote schuim in een vorm van een koeken-mannetje, maar je kun natuurlijk elk vormpje bedenken dat je wilt.
Nodig per eiwit:
- 1 eiwit
- 30 gram poedersuiker
- 1 tl. speculaaskruiden
Zo maak je speculaasschuim
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Klop het eiwit stijf, totdat er pieken in blijven staan. Lepel er voorzichtig de poedersuiker en de speculaaskruiden door, anders dan zakt het eiwit weer in.
Spuit met een garneerspuit schuimpjes, of doe het mengsel in één of meerdere vormpjes. Laat ongeveer 4 uur in de oven staan en vervolgens nog een uurtje terwijl je de oven uit hebt gezet. Haal de randjes voorzichtig los met een aardappelschilmesje, als je vormpjes hebt gebruikt.