Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Sparerib party met 3 verrukkelijke marinades

Als iets lekker Bourgondisch is dan zijn het wel spareribs. Of je ze nou in de oven of op de barbecue bereidt, het is altijd een succes. Lekker met de handjes kluiven. Een schaaltje water op tafel om de handen te wassen en een keur aan bijgerechtjes als aardappelsalades, rauwkosten en sauzen maken dit prachtige stuk vlees tot een ware belevenis.Koop bij je slager een paar prachtige spareribs. Je kunt gerust een kilo per persoon rekenen. Neem ze ongemarineerd zodat je ze in meerdere smaken op tafel kunt zetten. Hieronder geven we je een aantal marinade tips.

Stop vervolgens de spareribs met de marinade in een diepvrieszak. Leg deze zak in een schaal en laat de smaken rustig een nachtje intrekken. Draai de zak halverwege zodat de marinade zich goed over het vlees verdeeld. Let op, zet het vlees ‘s nachts uiteraard wel in de koelkast. Laat het voor bereiding weer op kamertemperatuur komen.

De volgende dag:

Als je de spareribs in de oven maakt verwarm je de oven voor op 180 graden. Je doet de spareribs over in een braadslede en dekt deze losjes af met aluminiumfolie. Plaats de braadslede dan in de voorverwarmde oven en laat de smaken een uurtje lekker intrekken. Verhoog dan de oventemperatuur tot 200 graden, haal het aluminiumfolie van de braadsleden en plaats de braadslede terug in de oven. Nog 15 a 20 minuutjes en je kunt aan tafel. Dit is echt een topper. De marinade geeft bij een oventemperatuur van 180 graden optimaal zijn smaak af en het garen doen we erna in 15 minuutjes. Je hele huis ruikt erna en je weet dan ook zeker dat iedereen trek heeft als je dit prachtige vlees serveert.

Maak je de spareribs op de barbecue? Een druipbakje is dan van levensbelang en de absolute voorkeur gaat uit naar een barbecue met een deksel / afsluitbare kap. Het druipbakje wordt onder het rooster tussen de kolen geplaatst, gevuld met wat water. Dit bakje is uiteraard bedoeld voor het opvangen van de vleessappen. Je kunt de kooltjes er gewoon omheen plaatsen. De kap of deksel van de barbecue zorgt ervoor dat je barbecue een ovenfunctie krijgt. Het vlees wordt mooi en gelijkmatig gaar zonder een al te groot risico op verbranden.

Drie superlekkere marinades voor je spareribs.

CHINESE MARINADE
2,5 cm geraspte gemberwortel
4 tenen knoflook
4 el ketjap manis
3 el vloeibare honing
2 el rijstazijn
1 el droge sherry
1 tl vijfkruidenpoeder
HONING MARINADE
1 kop vloeibare honing
1 kop witte wijn
1/2 kop ketjap manis
1/2 kop zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
2 theelepels mosterd
peper
zout
HETE MARINADE
2 el zonnebloemolie
2 el rode wijnazijn
4 el gezeefde tomaten
1 el citroensap
2 el sambal
1 el worcestershire
2 teentjes knoflook
2 tl basterdsuiker
peper en zout

THE BEST RIBS IN TOWN


SERVEER ERBIJ:

Aardappelsalade met abrikozen en komijnekaas

Komkommersalade in dille – roomsaus

Citroensaus met lente-uitjes / Ananassaus / Kruidensaus

Gesmoorde venkel met geitenkaas


4 Reacties

  1. Lekker Tafelen 10:10, feb 23, 2013

    Zelfs de slagers hebben onze sparerib marinades ontdekt!

    Reageer op deze reactie
  2. henk 16:29, sep 17, 2012

    ik doe de spareribs altijd koken in water tot ze gaar zijn
    dan marineren en dan op de bbq
    hoef je niet zo lang te wachten

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety