- 300 gram spaghetti
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram (kastanje) champignons
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 125 ml. slagroom
- zout, peper, nootmuskaat
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapiertje en snijd ze in schijfjes. Snijd de zalm in reepjes.
Kook de spaghetti beetgaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking).
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champignons 2 minuten. Haal deze uit de pan en bak in dezelfde pan de zalm ca. 2 minuten. Doe de wijn in een pannetje en breng het aan de kook. Voeg de sjalotjes toe en laat op een laag vuur inkoken. Voeg dan de room toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schep zalm en paddenstoelen door de room. Giet spaghetti af en spoel even af onder de lauwe kraan. Verdeel de spaghetti over vier borden en giet er de saus over. Garneer met de peterselie.