Spaghetti, de eindeloze inspiratiebron. Gebruik vandaag eens verse zeevruchten, van mosselen tot garnalen om je spaghetti tot een feestmaal om te toveren.
- 375 gram spaghetti
- 750 gram zeevruchten
- 800 gram tomaten, ontveld en in blokjes
- 100 gram tomatenpuree
- 80 ml. droge witte wijn
- 1 ui, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 gram vers gehakte peterselie
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui glazig. Voeg dan wijn, tomatenpuree en tomaten toe. Een klein scheutje water of tomatensap toevoegen en dan aan de kook brengen. Op een halfhoog vuur 10 minuten laten sudderen, tot de saus iets indikt.
Voeg de zeevruchten toe en laat een minuut of vijf mee sudderen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de pasta met de saus en strooi er wat peterselie over.