Spaghetti geef je een echt Italiaans tintje mee met Pancetta. Dit gerecht heeft echt karakter en met de verse ingrediënten een perfecte pasta voor een warme dag.
- 400 gram spaghetti
- 16 plakjes pancetta
- 200 gram doperwten, beetgaar
- een scheutje verse slagroom
- 2 bolletjes (buffel)mozzarella, in stukjes
- 1 flinke bos verse basilicum, in dunne reepjes gesneden
- versgeraspte parmezaanse kaas
Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water. Doe de plakjes pancetta in een koekenpan zonder olie en bak tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Voeg dan de doperwtjes en een flinke scheut room toe en laat een paar minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de pasta, wanneer deze klaar is, toe aan pan met de saus en roer goed door elkaar. Zet het vuur uit en roer de (buffel)mozzarella en de basilicum erdoor. Serveer met versgeraspte parmezaanse kaas.