Spaghetti met huisgemaakte pesto

Spaghetti met huisgemaakte pesto

Lekker vers, en bijzonder eenvoudig gemaakt, is deze pastaschotel. Je maakt zelf de pesto en dat is dan ook direct de enige toevoeging aan je salade. Serveer met pepperonata.

  • 300 gram spaghetti
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp 25 gram kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.

 

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Heeft het gesmaakt, of heeft de informatie geholpen? Laat het ons weten! Heb je een vraag? We helpen graag!