Spaghetti met garnalen in tomaten-roomsaus. Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met warm weer als hoofdgerecht en smullen. Geef er een frisse salade bij.
- 350 gram spaghetti
- 1 blik gepelde tomaten
- 350 gr garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 200 ml slagroom
- 2 tl tijm
- 2 tl oregano
- Olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
- Tabasco (paar druppels)
Breng water met wat zout en een scheutje olijfolie aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en teentjes knoflook. Beetje olijfolie in een pan, ui en knoflook glazig bakken, tomaten toevoegen en laten inkoken tot een saus. Tijm, oregano, zout, peper erbij en de saus op smaak brengen. Nu slagroom toevoegen zodat, al roerend, de saus lekker romig wordt en dan garnalen toevoegen. Deze 5 minuten laten meekoken. Geef deze lekkere saus wat pit door, naar smaak, wat tabasco toe te voegen. Warm serveren op een voorverwarmd diep bord en lekker smullen.