Soep van tomaten en kokos uit de wok

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Soep van tomaten en kokos uit de wok

Woksoepen, even is het razend populair geweest, maar sneeuwt dit heerlijke verse idee tegenwoordig onder? Deze woksoep is best een klus om te maken. Toch zit dit gerecht boordevol verse inspiratie en hier rijdt iedereen graag een stukje voor om!

  • 3 eetlepels olie
  • 250 gram kipfilet, in lange dunne reepjes
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 blikken gepelde tomaten met vocht (á 4 dl)
  • 3 limoenblaadjes of 3 reepjes limoenschil
  • zout en peper
  • 1 theelepel suiker
  • 7 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1/2 dl kokosmelk
  • 1/2 dl slagroom
  • 2 verse tomaten, ontveld, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander

Olie verhitten en kip hierin ca 5 minuten roerbakken. Kip uit pan scheppen en in achtergebleven olie sjalot, gember, rode peper en knoflook ca 5 minuten bakken. Tomaten en limoenblaadjes toevoegen en al omscheppend even verwarmen. Zout, peper en suiker erdoor roeren en bouillon erbij schenken. Soep op zacht vuur ca 20 minuten laten sudderen. Limoenblaadjes verwijderen. Soep met staafmixer pureren. Kokosmelk en slagroom erdoor roeren, kip en verse tomaatblokjes toevoegen en soep goed verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Voor serveren bieslook en koriander erover strooien. Serveer met Turks brood


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety