Kun je spannende dingen doen met een doodgewone rode kool? Dat bewijst dit recept. Zet je even over die drempel, maak het eens en je zult zien, dat ga je vaker doen. Jouw specialiteit van het huis.
- 500 gram rode kool
- 6 gedroogde pruimen
- 300 gram aardappels
- 2 flinke uien
- 1 1/2 liter rundvleesbouillon
- 1 glas rode wijn
- sap van een halve citroen
- 25 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- zout en peper
Snijd de rode kool fijn en verwijder de harde nerven. Kook de kool met de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen in 20 min. Gaar. Voeg de ontpitte en in stukjes gesneden pruimen en de wijn toe, laat opnieuw aan de kook komen en nog 5 min. Zachtjes koken. Bak intussen en een koekenpan de gepelde en in ringen gesneden uien in boter zacht en glazig. Voeg al roerend de bloem toe en laat alles op een niet te hoog vuur kleur krijgen. Roer dit uienmengsel door de hete soep die op smaak wordt gebracht met citroensap, zout en peper.