Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei – Een Deens recept voor smørrebrød, maar dan op mijn wijze. Smørrebrød is namelijk een sneetje brood met diverse lekkernijen er op. Ik heb een broodje gevuld met de mosselen, spinazie en roerei:
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Smørrebrødbroodje met mosselen, spinazie en roerei
Per broodje:
- Een hand verse spinazie
- 1 ei
- Scheutje melk of room
- 1 klein teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 sjalotje of stukje lente-ui, in kleine stukjes
- Ca. 10 gekookte mosselen
- Zout, peper
- Olie en klontje boter
Was de spinazie en dep droog. Verwarm een koekenpan met daarin een eetlepel olie. Laat de spinazie hier in slinken totdat er bijna geen vocht meer uit komt (ca. 3 minuten) en doe dan de spinazie in een vergiet. Druk er het vocht nog een beetje uit. Verwarm dan een klontje boter in de koekenpan en bak hier eerst de sjalot of lente ui in. Voeg daarna de knoflook toe en laat even zachtjes bakken. Doe er dan de gekookte mosselen bij en schep even goed door de pan. Klop het eitje los met een scheutje melk of room. Kruid met zout en peper en voeg het toe aan de rest van de ingrediënten in de pan. Blijf goed door de pan scheppen zodat je roerei krijgt. Verwarm de spinazie nog even mee en maak alles op smaak met wat zout en peper. Snij een broodje open en schep het mengsel er in.