Oorspronkelijk is de Shepard’s salad een salade van de Turkse herders. Een traditionele verse salade uit Turkije, die oorspronkelijk de naam “Coban Salatasi” draagt.
Wij vinden het vooral een feest om deze salade in het vroege voorjaar te maken als de eerste Hollandse groenten weer verkrijgbaar zijn. Tomaten, Paprika, Komkommer en Lente-uitjes zijn de basis voor deze salade, dus, Turks of niet, wij gaan voor een Hollandse salade.
- 2 grote tomaten
- 1 komkommer
- 2 groene paprika’s
- 2 bosuien
- 1 rode ui
- een handjevol verse peterselie, fijngehakt
- een handjevol verse verse munt
Voor de dressing
- het sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
Haal de zaadjes uit zowel de tomaat als de komkommer. Hak de tomaat, komkommer, paprika, bosui, andere ui en de kruiden in kleine stukjes. Meng alles in een kom. Schud de ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Giet over de salade en meng, vlak voor het serveren, alles nog een keer zachtjes door elkaar. Garneer met muntblaadjes.
Tip:
Vervang de tomaten eens door cherrytomaatjes of snoeptomaatjes.