Schwarzwalder asperges, lekker basic, lekker vers


Hoe eenvoudig zet je asperges op tafel? We doen het veel te weinig. Dat is niet onbemind, maar onbekend. Teveel werk? Welnee, kijk hoe simpel je er iets lekkers van maakt!

  • 500 gram witte asperges
  • zout en peper
  • 6 sneetjes wit-casinobrood
  • 12 plakjes schwarzwalderschinken
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 2 theelepels witte-wijnazijn
  • 2 theelepels citroensap

Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. In grote pan met kokend water en zout asperges ca. 6 minuten koken. Van vuur af nog ca. 10 minuten in kookwater laten staan. In broodrooster brood lichtbruin roosteren, korstjes eraf snijden en halveren. Ham in lengte om repen brood wikkelen. In steelpan boter zachtjes laten smelten. Boven kom ei splitsen. Eierdooier in andere pan doen en met snufje zout met staafmixer loskloppen. Azijn en citroensap erdoor kloppen. Al kloppend in dun straaltje boter bij eimengsel schenken. Eiwit stijfkloppen en door eimengsel spatelen. Eimengsel op laag vuur tegen de kook aan brengen en al roerend ca. 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen, even laten uitlekken en naast elkaar op twee borden leggen, met alle punten naar dezelfde kant. Saus over asperges scheppen en geroosterde broodjes langs rand van bord leggen.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
voorgerecht
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*