Als je het nu over mooie herfstcombinaties hebt is dit wel een typisch voorbeeld. Twee prachtige herfstgroenten uit de wok met een citrussausje. Serveer bijvoorbeeld met rijst en een varkenshaasje.
- 300 gram groene kool
- 250 gram koolraap
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 deciliter sinaasappelsap
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels olie
- zout en peper
Pel en halveer de ui. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de koolraap in plakken van ca. 1 cm, schil deze en snijd ze in flinterdunne reepjes. Maak de kool schoon, verwijder de harde nerven en snijd de bladeren in dunne reepjes. Roer de sojasaus, het sinaasappelsap, het bouillonpoeder, de mosterd en 1/2 dl water door elkaar.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de ui, de koolraap en de groene kool al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg het sausje toe en verwarm de groenten nog 3-4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.