Oosterse Gember Marinade – Ontdek de kracht van gember in deze marinade. De Oosterse gember marinade is perfect bij kip, maar probeer het ook eens op ossenhaas. Ook scampi’s geef je echt een oosters accent mee met deze marinade.
- 1/2 kopje ketjap Manis sojasaus (zoet)
- 2 eetlepels water
- 1 1/2 eetlepels (riet) suiker
- 1 theelepel fijngehakte knoflook
- 1 theelepel Aziatische sesamolie
- 1 theelepel geraspte geschilde verse gember
- 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 1/2 kop gehakte lente-uitjes
Neem een middelgrote kom en voeg de sojasaus samen met 2 eetlepels water, de (riet) suiker en de sesamolie, en roer dit goed doorelkaar.
Voeg er nu de fijngehakte knoflook, de geraspte gember, de gemalen zwarte peper aan toe, en roer het geheel nogmaals goed door elkaar.
Als laatste de gehakte lente-uitjes er in en klaar is Uw Gember Marinade.
Voor het beste resultaat moet uw gerecht in deze oosterse Gember marinade minimaal 1 dag (12 uur) in de koeling.