- 1 sjalotje
- 2 eetlepels gehakte dragon
- 2 eetlepels gehakte kervel
- een mespuntje tijm
- peper en zout
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 eetlepels azijn
- 125 gram boter
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel water
Pel en snipper het sjalotje. Breng in een kleine steelpan sjalotsnippers, de helft van de groene kruiden, peper, zout, wijn en azijn aan de kook. Laat dit voor ongeveer twee derde inkoken. Zeef het vocht en laat het wat afkoelen.
Snijd de boter in stukjes. Klop de eidooiers met de eetlepel water los en voeg dit bij het ingekookte wijn-azijnmengsel.
Plaats de pan in een warmwaterbad en klop tot de dooiermassa schuimig is. Voeg dan al kloppend de boter toe en blijf roeren tot een dik vloeibare saus is verkregen. Voeg de resterende kruiden toe en eventueel peper en zout naar smaak.
Laat de saus vooral niet te warm worden omdat deze dan makkelijk schift.