Saltimbocca

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Saltimbocca

Saltimbocca is eigenlijk van Romeinse afkomst. De juiste naam is dan ook Saltimbocca ala romana. Traditioneel gemaakt van kalfsvlees. Het gerecht is verrassend eenvoudig te maken en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Koop wel de juiste ingrediënten. Kwaliteit verdiend zich in dit gerecht echt terug in de smaak.
Saltimbocca betekend letterlijk “Spring in de mond”. Dit gerecht maakt dat ook zeker waar.

  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 plakken prosciutto ham
  • 8 salieblaadjes
  • 4 cocktailprikkers
  • 4 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 50 gram boter
  • 1 deciliter wijn (wit, droog)

Leg op elke schnitzel een plakje prosciutto, de randjes mogen niet overhangen, en 2 salieblaadjes. Rol de schnitzels op en zet ze elk vast met een cocktailprikker. Vermeng de bloem met peper en zout naar smaak. Wentel de rolletjes door het bloemmengsel. Verhit de helft van de boter en bak de vleesrolletjes rondom goudbruin. Verhit de wijn in een ander pannetje en schenk het over het vlees. Laat de wijn 1 minuut doorkoken. Neem het vlees uit de pan en klop de rest van de boter in stukjes door de saus. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Haal de cocktailprikkers uit het vlees en serveer direct.

 

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room

Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room   0

Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room Toetjes maak ik eigenlijk vooral voor een van mijn vriendinnen. Die is er zo dol op dat ze er een apart  maagje voor heeft, zoals [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety