Saltimbocca

Saltimbocca

Saltimbocca is eigenlijk van Romeinse afkomst. De juiste naam is dan ook Saltimbocca ala romana. Traditioneel gemaakt van kalfsvlees. Het gerecht is verrassend eenvoudig te maken en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Koop wel de juiste ingrediënten. Kwaliteit verdiend zich in dit gerecht echt terug in de smaak.
Saltimbocca betekend letterlijk “Spring in de mond”. Dit gerecht maakt dat ook zeker waar.

  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 plakken prosciutto ham
  • 8 salieblaadjes
  • 4 cocktailprikkers
  • 4 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 50 gram boter
  • 1 deciliter wijn (wit, droog)

Leg op elke schnitzel een plakje prosciutto, de randjes mogen niet overhangen, en 2 salieblaadjes. Rol de schnitzels op en zet ze elk vast met een cocktailprikker. Vermeng de bloem met peper en zout naar smaak. Wentel de rolletjes door het bloemmengsel. Verhit de helft van de boter en bak de vleesrolletjes rondom goudbruin. Verhit de wijn in een ander pannetje en schenk het over het vlees. Laat de wijn 1 minuut doorkoken. Neem het vlees uit de pan en klop de rest van de boter in stukjes door de saus. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Haal de cocktailprikkers uit het vlees en serveer direct.

 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Saltimbocca" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Saltimbocca. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*