Een lekkere en snelle aardappelsalade met reepjes gerookte zalm of zalmsnippers. Heerlijk als bijgerecht voor bij de bbq maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht met bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta en kruidenboter.
- 1 kilo krieltjes (in de schil)
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 3 lente uitjes (in ringetjes)
- 1 bosje dille
- 1 eetlepel kappertjes
- 200 gram gerookte zalm
- 75 gram sla naar keuze
Voor de dressing
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepels mosterd
- 1 dl olijfolie
- zout en versgemalen peper
Schrob aardappels schoon onder stromend water. Kook in water met zout beetgaar (12 tot 15 min.) Kook eieren in 8 min. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren in partjes. Hak dille grof en bewaar een paar takjes voor garnering. Pel rode ui, snijd helft in dunne ringen, snipper andere helft heel fijn voor dressing. Vermeng suiker met citroensap, roer mosterd en uisnippers erdoor. Klop vervolgens olijfolie erdoor, breng op smaak met peper en zout.
Giet aardappels af, halveer ze en stort ze warm in een grote schaal. Meng kappertjes, ringetjes lente-ui, gehakte dille en dressing erdoor. Laat afkoelen en smaken goed intrekken. Snijd de gerookte zalm in reepjes en meng dit samen met de sla en de eipartjes door het geheel. Garneer met citroen en plukjes dille.
kan recepten niet printen……enig idee wat de oorzaak is ????
Geen idee, maar we gaan er achteraan! Dank voor de tip.