Het voordeel van een koude pasta-salade is dat je hem een dag van te voren kunt maken. Lekker voor bij de bbq of met wat zelfgebakken brood op warme dagen. Heb je misschien te veel pasta gekookt en je weet je niet wat je met het restje aan moet? Kijk dan maar even naar de foto hieronder. Van al die zomerse kleuren wordt toch iedereen blij …..
*Ik heb in het recept geen exacte aantallen van de ingrediënten gegeven, omdat het eigenlijk een restjes salade is. Probeer een beetje in te schatten wat iedereen ongeveer eet en pas daar de hoeveelheid salade op aan.
Wat zit er allemaal in de pasta-salade:
- (restje) gekookte en afgekoelde pasta
- een paar radijsjes, in plakjes
- een stuk komkommer, in kleine stukjes
- wat cherry tomaatjes in vier partjes
- lente-uitjes, in ringen gesneden
- mozzarella, in kleine stukjes
- snufje zout
- versgemalen peper
Alles voorzichtig door elkaar mengen en smikkelen maar! Of bewaar het, in de koelkast, voor de volgende dag.