Verse rode biet is veel lekkerder dan de pakjes voor gekookte in de super. De rode biet kun je een uur in de oven laten garen. Heerlijk. Ken je de bietjes alleen in de kant-en-klare variant? Lees dan hier hoe je omgaat met verse bietjes.
- 2 geschilde rode bieten
- 1 el gembersiroop
- 2 el creme fraiche
- 1 tl mierikswortel
- snufje zeezout
- ½ mango
- 100 gr blokjes feta
- 1 lenteui
- handje geroosterde amandel snippers
Rode bieten in blokjes snijden. Mango schillen en in stukjes snijden. Lente-ui fijn hakken. Mango schillen en in stukjes snijden.
Dressing: Creme fraiche met gembersiroop en mierikswortel door elkaar roeren en op smaak brengen met zout.
Biet, mango en feta in een mooie schaal verdelen en de dressing erover schenken. Lenteui en amandelsnippers erover strooien.
Voila!