Salade met avocado, ontbijtspek, granaatappelpitjes en meer

Salade met avocado, ontbijtspek, granaatappelpitjes en meer

Salade met avocado, ontbijtspek, granaatappelpitjes en meer

De tijd van een bak sla met komkommer en tomaat bij je aardappels en vlees zijn we al ver voorbij. In salades kan je eindeloos variëren. In salades kan je restjes opmaken en een salade kan een volledige maaltijd zijn. En met het grote aanbod dat er is moet er vast een salade voor jou bij zijn.

Retrosla

Ik heb deze keer gekozen voor een ouderwetse botersla met die mooie, zachte bladeren. Het is een soort sla die vroeger populair was, verdrongen werd door de ijsbergsla, maar die je nu gelukkig weer steeds vaker ziet. Een retrosla dus eigenlijk en dat past prima in deze tijd. Met een grote krop van deze sla kan ik met alles wat erbij komt makkelijk twee keer een flinke salade neerzetten. Blaadjes plukken, even afspoelen en de rest terug in de koelkast. De krop blijft zeker nog een aantal dagen goed en fris en dat kan ik van die voorgeplukte blaadjes in een zakje niet zeggen. Die worden vaak wat snotterig aan de randjes. En wat kost dat nou extra aan tijd, een beetje blaadjes plukken?

Wat heb ik nog meer in deze maaltijdsalade voor 2 personen gedaan?

 • 6-8 plakjes ontbijtspek
 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • kwart komkommer
 • handvol granaatappelpitjes
 • 50 gr feta
 • halve citroen
 • olijfolie
 • wittewijnazijn
 • vers gemalen peper
 • zeezout

Leg de ontbijtspek in een koekenpan op laag voor tot ze mooi bruin en krokant worden. Keer de plakjes tussendoor om. Laat de plakjes even uitlekken op een velletje keukenpapier. Pluk ongeveer de helft van de blaadjes van de sla, spoel goed af en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de avocado in de lengte door, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado. Snijd in plakjes. Snijd de komkommer en de tomaat in kleinere stukjes en breek de feta in kleine stukjes. Doe de sla, tomaat, komkommer en feta in een grote kom, hussel even met je handen door elkaar. Maak de sla aan met de olijfolie, azijn, peper en zout. Leg hier dan de plakjes avocado bovenop en knijp de halve citroen hierover uit. Als laatst strooi je de granaatappelpitjes erover en leg je de plakjes ontbijtspek er bovenop.

Eet lekker!


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Salade met avocado, ontbijtspek, granaatappelpitjes en meer" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
avocadobarbecuefetagranaatappelkropslasaladevoorjaar
Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Je las: Salade met avocado, ontbijtspek, granaatappelpitjes en meer. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*