- 4 eieren
- 1/2 literblik macedoine groenten, uitgelekt
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
- 2 aardappelen, gekookt en in blokjes
- 4 augurken in stukjes
- 1/4 zure appel (granny smith), in stukjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram boter
- 4 mooie kropsla bladeren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 eetlepel augurkennat
- 4 ansjovisfilets
- 8 kappertjes
- 4 gevulde (cherry)tomaten
- 4 kaasdomino’s
- 100 gram gerookte paling
- 100 gram gepelde garnalen
- 8 radijsrozetjes
Breng ruim water aan de kook, leg de eieren erin en kook ze in 8 minuten hard. Laat ze afkoelen. Doe de macedoine in een zeef, plaats deze boven een pan koken water en stoom de groenten in 1 minuut droog. Maak in een grote kom een slasaus van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de macedoine, aardappelen, augurken, appel en kappertjes erdoor. Pel de eieren en halveer ze. Wip de eierdooiers eruit en wrijf de dooiers fijn. Roer de boter met eierdooiers, zout en peper romig en vul de halve eieren ermee. Beleg een schaal met slabladeren en schep de salade in het midden. Strijk de salade glad en zet de gevulde eieren er, met de platte kant naar onderen, op. Verdun de mayonaise met augurkennat en strijk een laag mayonaise over de salade en de eieren. Snijd elke ansjovisfilet in 4 reepjes. Leg 2 reepjes kruislings op elk ei en leg er een kappertje op. Garneer met de gevulde (cherry)tomaatjes, paling, garnalen en radijs.