Romige venkel uit de oven

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Bijgerecht voor 4 personen

  • 1 kg venkel
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 1,5 dl room
  • peper & zout

Verwijder de stelen,de stronk en snijd lelijke plekken uit de buitenste schil van de venkel. Hak het mooie venkelgroen fijn en bewaar. Snijd de venkel verticaal in vieren, was en kook in een pan met een bodem water met zout in circa 10 minuten bijna gaar. Laat ze in een vergiet heel goed uitlekken. Leg de venkel in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper uit de molen. Meng 50 gram kaas door de room en verdeel dit over de venkel. Strooi de rest van de kaas erover. Laat de venkel in een oven van 180 graden C. in circa 15 minuten gratineren. Strooi er tenslotte naar smaak fijngehakt venkelgroen over en serveer direct.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety