Met mooie ingrediënten maak je een mooi gerecht. Neem de geur van de basmatirijst. Dat is een feest om klaar te maken. Dan een prachtige saus van mooie ingrediënten als kipfilet, bleekselderij en kerrie. Dit wordt smullen!
- 4 mooie kipfilets, in dunne reepjes
- 400 gram geurige basmatirijst
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels bloem
- 250 ml kippenbouillon (van tablet)
- 125 ml crème fraîche
- 200 gram doperwten (diepvries of potje)
Kook allereerst de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de uisnippers en de bleekselderij ca. 2 minuutjes. Voeg de kipreepjes toe en bak ze even mee. Meng ondertussen de kerriepoeder een de bloem en strooi dit over de kip. Schep het nog even goed om. Schenk vervolgens al roerend de bouillon bij de kip. Geef de bouillon even de tijd om te binden met de bloem. Dus voorzichtig bijschenken en goed roeren. Breng het geheel vervolgens aan de kook en zet het vuur laag. Roer dan de crème fraîche erdoor en laat het lekker nog even een minuutje of 10 sudderen op een laag vuurtje. Meng de rijst met de doperwtjes en laat het geheel even goed warm worden. Schep de rijst op vier borden en schep de kip-kerrie erbij.
Het is een heerlijk recept.
Compliment, een heerlijk gerecht. En inderdaad makkelijk te maken.
Ik persoonlijk ben niet zo’n voorstander om met bloem te binden dus heb ik die ook hier weggelaten. In plaats daarvan laat ik de saus liever iets inkoken.