Romige kip-kerrie met geurige Basmatirijst

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Romige kip-kerrie met geurige Basmatirijst

Met mooie ingrediënten maak je een mooi gerecht. Neem de geur van de basmatirijst. Dat is een feest om klaar te maken. Dan een prachtige saus van mooie ingrediënten als kipfilet, bleekselderij en kerrie. Dit wordt smullen!

kip-kerrie

  • 4 mooie kipfilets, in dunne reepjes
  • 400 gram geurige basmatirijst
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram doperwten (diepvries of potje)

Kook allereerst de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de uisnippers en de bleekselderij ca. 2 minuutjes. Voeg de kipreepjes toe en bak ze even mee. Meng ondertussen de kerriepoeder een de bloem en strooi dit over de kip. Schep het nog even goed om. Schenk vervolgens al roerend de bouillon bij de kip. Geef de bouillon even de tijd om te binden met de bloem. Dus voorzichtig bijschenken en goed roeren. Breng het geheel vervolgens aan de kook en zet het vuur laag. Roer dan de crème fraîche erdoor en laat het lekker nog even een minuutje of 10 sudderen op een laag vuurtje. Meng de rijst met de doperwtjes en laat het geheel even goed warm worden. Schep de rijst op vier borden en schep de kip-kerrie erbij.

[sam id="11" codes="true"]

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety