Op snelle wijze kun je met verse kipdrummetjes een verrassend lekker gerecht op tafel toveren. Een leuke variant op de traditionele kip kerrie.
- 6 kipdrumsticks
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eetlepels vloeibare bakboter
- 4 preien, schoongemaakt en in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepel pikante kerriepoeder
- 125 ml room
- zout en versgemalen peper
Laat de drumsticks in de kippenbouillon in circa 35 minuten zachtjes gaar koken. Haal het vlees van de botjes en verwijder het vel. Verdeel het gare vlees in stukjes. Verwarm het bakproduct in een hapjespan en smoor hierin de prei, knoflook en kerriepoeder circa 5 minuten. Voeg de room en het kippenvlees toe en laat alles nog circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst.