Romige hamsaus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.

  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1/2 liter melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 dl. room
  • 200 gram gekookte ham naar keuze (achterham – beenham), in smalle reepjes.

Smelt de boter. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer met kleine hoeveelheden de melk door de bloem. Laat doorkoken. Voeg de room toe en breng op smaak met de kruiden. Voeg de ham toe en laat even staan.


2 Reacties

  1. Babs 13:35, mei 27, 2012

    Romige hamsaus,

    Waar blijft de ham in dit recept?

    M vr Gr. Babs

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety