Romige hamsaus

Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.

  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1/2 liter melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 dl. room
  • 200 gram gekookte ham naar keuze (achterham – beenham), in smalle reepjes.

Smelt de boter. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer met kleine hoeveelheden de melk door de bloem. Laat doorkoken. Voeg de room toe en breng op smaak met de kruiden. Voeg de ham toe en laat even staan.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



2 comments

Schrijf een reactie
  1. Babs
    Babs 27 mei, 2012, 13:35

    Romige hamsaus,

    Waar blijft de ham in dit recept?

    M vr Gr. Babs

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*