Romige hamsaus

Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.

 • 30 gram boter
 • 35 gram bloem
 • 1/2 liter melk
 • peper, zout, nootmuskaat
 • 1 dl. room
 • 200 gram gekookte ham naar keuze (achterham – beenham), in smalle reepjes.

Smelt de boter. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer met kleine hoeveelheden de melk door de bloem. Laat doorkoken. Voeg de room toe en breng op smaak met de kruiden. Voeg de ham toe en laat even staan.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Romige hamsaus" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
achterhamaspergeshamkruidenromigsauzenzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Romige hamsaus. Lees ook:

 1. Suus
  Suus 19 mei, 2015, 11:15

  Ik heb deze hamsaus gemaakt en het was makkelijk te maken en heerlijk bij de asperges. Ik had alleen geen room in huis, maar ook zonder de room was het romig van smaak. Zeker een aanrader!

  Reply this comment
 2. Babs
  Babs 27 mei, 2012, 13:35

  Romige hamsaus,

  Waar blijft de ham in dit recept?

  M vr Gr. Babs

  Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*