Rode uiensoep met blauwe kaas


  • 4 rode uien
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1¼ liter vlees- of kruidenbouillon
  • 2 eetlepel rode pesto
  • 1 eetlepel tijm
  • 75 gram roquefort (blauwschimmelkaas)
  • peper en zout

Pel de uien en snipper ze grof. Verhit de olie in een pan en fruit de ui aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm, peper en zout toe. Breng het geheel al roeren de aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer vlak voor het opdienen kleine brokjes roquefort door de soep.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
voorgerecht
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*