Ondanks dat kool het hele jaar door verkrijgbaar is, eten we dit toch het liefst in herfst en winter. Aan de strart van koude en gure dagen is het geen straf om hier een frisse salade van te maken. Bovendien zit kool boordevol vitamientjes die je straks weer heel hard nodig hebt.
- 1 rode kool
- 1 groene appel
- 150 gram blanke rozijnen
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Snijd de rode kool in kwarten. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren. Snijd elk kwart in fijne reepjes. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd van elk kwart partjes met schil. Klop een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de dressing met de partjes appel en rozijnen door de gesneden rode kool. Laat de dressing minstens een half uur intrekken op kamertemperatuur.